Yak-50 fra Bergen

Sky Falk fra Bergen kommer med sin nyinnkjøpte Yak-50. Denne har inntil nylig tilhørt en av pilotene i det private oppvisningsteamet Aerostars fra England som vi tidligere har fått oppleve på Sola. Yak-50 er et enseters akrofly som ble produsert og brukt i konkurranser under Sovjet-tiden. Da var det vanlig å bruke flyene i kun 50 timer før de ble skrotet. Det har ført til at det i dag er få komplette fly igjen. Man regner med at det er litt over 90 flyvedyktige Yak-50 i verden. Flyet har halehjul, og en stjernemotor med mellom 360 og 450 hestekrefter. Yak-50 fløy første gang i 1975. Det har mye til felles med Yak-52 som har nesehjul og to seter. Pilot Håvard Dale satser på å delta i konkurranser med denne maskinen, så her har vi en oppvisning å glede oss til.

Håvard Dale of Sky Falk from Bergen will come to Sola Airshow 2017 with their Yak-50, newly purchased from the UK. Yak-50 is a single-seat aerobatic aircraft designed and produced during the Soviet era for use in competitions. There is an estimated 90 Yak-50 aircraft in flying condition left in the world today.

Yak-50. (Foto: Eirik Østensjø)

Yak-50. (Foto: Eirik Østensjø)