Dakota til Sola Airshow

Vi får enda en 2-motors flymaskin til Sola. Dakota Norway sin C-53 Dakota har vi hatt gleden av å se på flydager og flyshow på Sola tidligere, og vi ønsker den velkommen tilbake. Stiftelsen Dakota Norway holder i disse dager på med årets sølvpuss på flyet sitt for å få den rette finishen på aluminiumen til årets sesong. Det er en svært aktivt organisasjon, og flyet deltar på arrangementer både innenlands og utenlands hele sommersesongen. I tillegg kan man de fleste onsdager i sesongen fly rundturer rundt Oslofjorden fra Torp ved Sandefjord det flyet og stiftelsen holder hus. Etter 2. verdenskrig var flytypen i Norge i to separate perioder. Først i RAF No. 20 Transport Squadron fra 1945 til 1946, og deretter i Luftforsvarets 335 skvadron fra 1950. Dakota var i bruk i skvadronen helt fram til 1973 da de to siste ble tatt ut av tjeneste. Maskinen til Dakota Norway har en blandt annet en fortid i det finske Luftforsvaret. Dakota Norway fikk maskinen registrert som LN-WND i 1986, og har siden det jobbet hardt for å holde denne flotte maskinen i luften så lenge som mulig. Velkommen tilbake til Sola!

The C-53 Dakota operated by Dakota Norway is a frequent visitor to Sola and it is a pleasure to welcome her back yet again. The C-53/DC-3 was in military operation in Norway first in RAF No. 20 Transport Squadron from 1945 till 1946, then with the RNoAF 335 Squadron from 1950 until 1973 when the two last aircraft were decommissioned. LN-WND came to Dakota Norway in 1986 and has a history from the Finnish Air Force.

DC-3 Dakota. Foto Eirik Østensjø

DC-3 Dakota. Foto Eirik Østensjø