North American T-28B Trojan kommer til Sola Airshow!

Norwegian Flying Aces på Notodden mottar snart sin nye T-28B. Den holder nå på å krysse atlanterhavet med start sør i Kanada via ruten om de nordligste provisene i Kanada, Grønland, Island, Færøyene. Om noen dager skal den være framme i Norge.

T-28 er et amerikansk treningsfly. Det har også hatt andre roller som lett angrepsfly og counter-insurgency. Flyet tok over for T-6 Harvard i en rekke land, og den første prototypen fløy i 1949. En viktig forskjell mellom T-28 og T-6 er at T-28 har nesehjul, mens T-6 har halehjul. T-28 har også en kraftigere motor i form av en Wright R-1820 9-sylindret stjernemotor. Maskinen vi får se under Sola Airshow er merket slik den ville sett ut i tjeneste hos US Navy. Gled dere til grom lyd og høy fart!

Norwegian Flying Aces located at Notodden Airport will shortly receive their T-28B Trojan which is currently being ferried from it’s former home in Canada via Greenland, Iceland and the Faroes. It should arrive in Norway in a few days and will make it’s airshow debut at Sola Airshow. The T-28 was scheduled to replace the T-6 trainer and the B-model is powered by a Wright R-1820-9 engine yielding 1425 hp. This plane is painted in US Navy colors. We’re looking forward to a display with high speed and a powerful growl from the propeller and engine.

North American T-28 Trojan. Foto: Steve Assaly – T-28B Trojan