Saab 35 Draken

Swedish Air Force Historic Flight (SWAFHF) kommer til Sola Airshow 11. og 12. juni med Saab J35 Draken.

Flyet ble utviklet på 1950-tallet og benyttet av Luftforsvaret i Sverige, Finland Danmark og Østerrike. I Finland var flytypen i drift til helt mot slutten av 1990 tallet. I alt ble 615 fly i ulike varianter produsert mellom 1955 og 1974.

Foto: Jan Erik Arud – Saab J35 Draken

Draken har et karakteristisk design. Vingene er et såkalt double delta. Dette gjorde blant annet at Draken var den første flytypen som var i stand til å foreta den spesielle cobra manøvren. Senere ble denne manøvren et velkjent syn under oppvisninger av russiske SU-27. Draken var ett av de første flyene i verden som kunne holde en hastighet på to ganger lydens hastighet (Mach 2.0).

Billetter fås kjøpt på:
https://solaairshow.linticket.no/

Advertisement