Yak-52

Yak-52 er et militært treningsfly designet av Yakovlev Bureau i Moskva. Bortsett fra et par prototyper, er samtlige Yak-52 bygget på lisens siden 1979 av Aerostar SA Bacau, Romania, og produksjonsnummer etter 1990 heter også Aerostar. Flytypen er fortsatt i produksjon.

Det er mange entusiaster på Sola, og Atle Inge Andersen har kjøpt sitt eget Yak-52. Det har stjernemotor og gode egenskaper for akroflyging. Atle Inge hadde sin første oppvisning med Yak-52 på Stord i 2015, og vi har fått se han ved flere anledninger etter dette.

Foto: Eirik Østensjø – Yak-52

Gjør dere klare for herlig lyd fra stjernemotoren og mye røyk i harmoni med fin akrobatikk!

Billetter fås kjøpt på:
https://solaairshow.linticket.no/

Parkering:
Utenfor Flymuseet på Sola Sjø, Sømmevågen, samt området ved siden av CircleK, P9. Parkering vil bli skiltet.

Advertisement