Pipistrel Velis Electro 600

Verdens første typegodkjente (EASA-sertifisert) elektriske flytype kommer til Sola Airshow 11. og 12. juni. Avinor og Norsk Luftsportsforbund eier flyet sammen. Flyet har registrering LN-ELB. Forgjengeren som ser så å si identisk ut het Alpha Electro LN-ELA. Det var ikke typegodkjent, men kategorisert som experimental. Flyet står nå på Luftfartsmuseet i Bodø.

Foto: Avinor

– Vi har et kortbanenett der elektrifiserte fly kan spille en viktig rolle. Avinor skal sørge for at infrastrukturen er på plass, om det er lading av batterier eller hydrogen til brenselceller som blir etterspurt. Vi har stor tro på at fremtidens luftfart er utslippsfri.
Sitat: Dag Falk Pedersen, konsernsjef i Avinor

Foto: Avinor

Billetter fås kjøpt på:
https://solaairshow.linticket.no/

Advertisement