Møt speakerteamet

Speakerteamet er klart: Rolf Liland og Morten Nesvik skal lose publikum gjennom to dager med luftig underholdning

De som var på Sola Airshow i 2012 husker hvor viktig det er med god informasjon om de ulike programinnslagene på flyshow. Vi glad for å kunne presentere Rolf Liland og Morten Nesvik som årets speakere. Sammen vil de lose oss gjennom programmet i lufta, og på bakken.


Rolf Liland

Rolf Liland har vært fagspeaker på de siste store flystevnene i Norge. Til daglig er han flykaptein i SAS, og på fritiden president i Norges Luftsportforbund, som organiserer ca 250 idrettslag og klubber som driver med seilfly, fallskjermhopping, hang-, para- og speedgliding, motorfly, mikrofly, modellfly og ballongflyging i Norge. Han har holdt på med nasjonalt og internasjonalt flysikkerhetsarbeid som tillitsvalgt i Norsk Flygerforbund, og vært redaktør i fagbladet Flynytt.

Rolf begynte å hoppe fallskjerm som 16-åring, og siden da har det blitt over 1000 fallskjermhopp, både for trening, som instruktør, og på oppvisninger.

Flyinteressen tok han til Luftforsvaret, hvor han tjenestegjorde som F-16-flyger på 331 skvadron i Bodø og senere som instruktør på NATOs flyskole for fremtidige jagerflygere i Texas.

I SAS har han fløyet MD-80, MD-90 og Boeing 737-300/-400/-500/-600/-700/-800, på et rutenett som spenner fra Svalbard i nord, Island i vest, Moskva i øst og Kanariøyene i sør, og han er ofte innom Sola i arbeidsperiodene.

Rolf er fra Hop ved Bergen, bor i Bodø og har Gardermoen som base.


Morten Nesvik

Morten Nesvik var speaker på Flydagen på Sola de siste to årene, og jobber til daglig som journalist og programleder i NRK. Han har hatt en brennende flyinteresse siden han kunne løfte hodet og se mot himmelen. Morten har begrenset erfaring som flyger, men klarte i løpet av noen aktive måneder som mikroflyger å utløse krasjalarmen hos brann- og redningstjensten på Stavanger lufthavn, Sola, og avsluttet pilotkarrieren sin med å nødlande i et steingjerde i Gjesdal kommune. (Funfact: Morten er den eneste i hele verden som har besøkt Søylandskiosken med eget fly.)

Selv om flygerdrømmen er satt på et ettertrykkelig “VENT”, bruker Morten mye tid på å plage de nærmeste omgivelsene sin med å stadig snakke om fly og flyging, og har en av regionens største samling av gamle flyblader. Selv om han ikke er flyger, har jobben hans sørget for at han likevel har fått mange opplevelser i lufta. Blant høydepunktene var å få oppleve Norge i 30 meters høyde i 700 km/t i en Bae Hawk fra RAF, sidemann i Per G. Strømmens Vampire og som ballast i Stig Bakkes Huey.

I likhet med Sola Airshows hovedspeaker, har Morten solid erfaring fra Luftforsvaret, og avtjente verneplikten sin på Sola Flystasjon som arkivassistent med korporalsgrad (midlertidig).